Archos 101 XS: First Take

De Archos 101 XS is misschien niet de meest opvallende namen, maar het is een interessant aanbod van een bedrijf met een lange stamboom van het maken van media-apparaten en het werken met touchscreens.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Archos ‘budget aanbod niet altijd de plek getroffen, maar dit £ 299.99 (incl BTW; £ 250 ex BTW..) Model, draait Android 4.0 – en gepland voor een upgrade naar Android 4.1 voor het jaar om is – heeft echte potentieel . Het ziet ook Archos verder gaan dan haar gebruikelijke media-consumptie niche door het brengen van de productiviteit in de mix via een gebundelde toetsenbord.

Dit is een relatief breed tablet, maar dat is niet per se een nadeel. Het extra scherm bezel op de korte kanten help je de tablet in landscape-modus te houden, zonder vervuiling het touchscreen.

De opbouw is heel aantrekkelijk: wit plastic en metaal combineren om redelijk strakke lijnen en een solide chassis te leveren, waardoor de 101 XS voelt als een aanzienlijk stuk van de kit. Het is niet te dik of zwaar, het meten van 273mm breed en 170mm diep en 8 mm dik en een gewicht van 600g (met de sectie toetsenbord toevoegen van een andere 200g). Pas op dat de metalen achterkant krassen zal gemakkelijk en waarschijnlijk niet zijn oorspronkelijke look voor lang behouden.

Kleine aan / uit en volume knoppen zitten op de rechterkant, terwijl de linkerrand heeft Mini-HDMI, microSD, Micro-USB (met USB-host) poorten plus een hoofdtelefoon aansluiting. De top is duidelijk, terwijl de bodem herbergt een eigen docking connector en een paar metalen widgets die blijken te zijn magneten zijn.

Deze magneten komen in het spel met de meegeleverde toetsenbord, waardoor de tablet stevig op zijn plaats te houden, samen met een flip-out vouwen ondersteuning op het toetsenbord zelf.

Het toetsenbord heeft een vrij lichte sfeer en de kernactiviteit is nergens in de buurt wat je op een notebook krijgt – het is ook niet zo goed als die van de, Asus Eee Pad Transformer Infinity. De toetsen zijn te klein. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds heel comfortabel om te gebruiken. Het is ook goed om een ​​aantal van de tablet-specifieke toetsen zoals Home, recente apps en menu, evenals draadloos wisselt, volume en media controles, en helderheid van het scherm knoppen te zien.

Het toetsenbord verdubbelt als een dekmantel voor het scherm (vandaar de ‘Afdekplaat’ naam), die vastzit met magneten loopt rondom de buitenste rand. Hun rubberen afwerking is de minst aangename visuele aspect van de gehele inrichting. Het is gemakkelijk om de Afdekplaat afglijden aan de ene kant ook, dus de bescherming die zij biedt, is niet onfeilbaar. Toch is het waarschijnlijk genoeg voor wanneer de Archos 101 XS zit op een bureau.

De 10.1in. scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels, en is scherp en levendig genoeg voor onze smaak, hoewel er geen automatische helderheid. Archos heeft een naar achteren gerichte camera weggelaten, maar er is een kleine camera aan de voorkant aan de linkerkant die gemakkelijk te verdoezelen met een vinger.

Met een dual-core 1,5 GHz processor en 1 GB RAM vonden we de prestaties perfect geschikt voor dagelijks gebruik, en er is 16 GB aan intern geheugen. Professionals zullen waarderen het feit dat Office Suite Pro is gebundeld waarderen.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet