Apple CEO Cook “diep beledigd” door beschuldigingen van fabrieksarbeider mishandeling

Een interne Apple memo gestuurd aan de Britse werknemers beweert dat CEO Tim Cook is “diep beledigd” door de hernieuwde beschuldigingen van slechte arbeidsomstandigheden in de Chinese fabrieken na een undercover BBC onderzoek.

Williams gaat verder met te beweren dat “geen enkel ander bedrijf [is] doet zo veel als Apple doet om eerlijke en veilige werkomstandigheden te garanderen, om te ontdekken en te onderzoeken problemen op te lossen en te volgen wanneer problemen zich voordoen, en de transparantie te geven in de activiteiten van onze leveranciers. ”

De BBC’s actualiteitenprogramma Panorama uitgevoerd undercover filmen op een iPhone 6 productielijn en beweerde dat Apple’s beloften om werknemers te beschermen routinematig waren gebroken. Concreet gezegd dat undercover verslaggevers vonden dat de normen met betrekking tot uren van werknemers, ID-kaarten, slaapzalen, werkoverleg en jonge werknemers werden bij de Pegatron fabrieken geschonden.

Pegatron is een belangrijke fabrikant component Apple en vele andere consumentenelektronica.

Het rapport toont uitgeputte werknemers in slaap vallen tijdens hun 12-uursdiensten in het Pegatron fabrieken aan de rand van Shanghai, en een undercover verslaggever, het werken in een fabriek die onderdelen voor Apple computers, moest 18 dagen werken in een rij, ondanks herhaaldelijk verzoek dagen uit. Een andere reporter, waarvan de langste shift was 16 uur, zei: “Elke keer als ik terug naar de slaapzalen, zou ik niet willen verhuizen.

Apple weigerde te worden geïnterviewd voor het rapport, maar zei dat het sterk oneens met de conclusies.

“We zijn ons bewust van geen enkel ander bedrijf doet zo veel als Apple een eerlijke en veilige werkomstandigheden te garanderen,” aldus het bedrijf in een verklaring.

“We werken met leveranciers om tekorten aan te pakken, en we zien een continue en significante verbetering, maar we weten dat ons werk is nooit gedaan.”

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Apple zei ook dat het een gangbare praktijk voor werknemers om dutjes te nemen tijdens de pauzes, maar dat het geen bewijs dat ze in slaap vielen tijdens het werk zou onderzoeken.

Het rapport BBC ook aanwijzingen gevonden dat de tin uit illegale mijnen in Indonesië konden worden betreden Apple’s supply chain.

Hier is de volledige tekst van de memo

UK Team

Apple ‘niet te beschermen Chinese fabrieksarbeiders,’ vorderingen te melden; Ontvang nieuwe Yosemite features op een oude Mac; Vijf uitdagingen voor Android in 2015, vijf uitdagingen voor Apple in 2015, ‘must-have’ MacBook Air en MacBook Pro-accessoires

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Zoals u weet, is Apple gewijd aan de verbetering van de mensenrechten en gelijkheid in de hele wereld. We zijn eerlijk over de uitdagingen waar we voor staan ​​en we werken hard om ervoor te zorgen dat de mensen die onze producten worden behandeld met de waardigheid en het respect dat ze verdienen.

Gisteravond, de BBC Panorama programma genaamd die waarden in het geding. Zoals velen van u, waren Tim en ik diep beledigd door de suggestie dat Apple een belofte aan de arbeiders zou breken in onze supply chain of te misleiden onze klanten in any way.

Ik wil u feiten en perspectief, die we met de BBC gedeeld op voorhand te geven, maar waren duidelijk ontbreekt in hun programma.

Panorama toonde enkele van de schokkende omstandigheden rond tin mijnbouw in Indonesië. Apple heeft publiekelijk verklaard dat tin uit Indonesië komt terecht in onze producten, en een aantal van die tin komt waarschijnlijk uit illegale mijnen. Hier zijn de feiten

Tienduizenden artisanale mijnwerkers zijn de verkoop van tin door vele tussenpersonen aan de smelters die leveren aan leveranciers van onderdelen die te verkopen aan de hele wereld. De overheid is niet de aanpak van het probleem, en er is wijdverbreide corruptie in de onontwikkelde supply chain. Ons team bezocht de zelfde delen van Indonesië bezocht door de BBC, en natuurlijk zijn we geschokt door wat er gaande is daar.

Apple heeft twee keuzes: We kunnen ervoor zorgen dat al onze leveranciers tin te kopen van smelterijen buiten Indonesië, dat waarschijnlijk de makkelijkste ding voor ons te doen zou zijn en zou zeker ons beschermen tegen kritiek. Maar het zou de lui en laf weg, omdat het niets om de situatie voor Indonesische arbeiders of het milieu te verbeteren zouden doen, omdat Apple verbruikt een fractie van het blikje er gewonnen. We kozen voor het tweede pad, dat zich bezighoudt te blijven en proberen om een ​​gezamenlijke oplossing te rijden. We speerpunt het creëren van een Indonesische Tin werkgroep met andere technologiebedrijven. Apple is duwen te vinden en implementeren van een systeem dat smelters verantwoording, zodat we artisanale mijnbouw kunnen beïnvloeden in Indonesië houdt. Het zou een aanpak zoals “opzakken en tagging” legaal ontgonnen materiaal, dat succesvol is geweest in de tijd in de Democratische Republiek Congo. We zijn op zoek naar soortgelijke resultaten in Indonesië, dat is het juiste om te doen rijden.

Panorama maakte ook claims over onze inzet voor de arbeidsomstandigheden in onze fabrieken. We weten van geen enkel ander bedrijf doet zo veel als Apple doet om eerlijke en veilige werkomstandigheden te garanderen, om te ontdekken en te onderzoeken problemen op te lossen en te volgen wanneer problemen zich voordoen, en de transparantie te geven in de activiteiten van onze leveranciers.

Ik wil dat je weet dat er meer dan 1400 van uw Apple-medewerkers zijn gestationeerd in China om onze productie-activiteiten te beheren. Ze zijn in de fabrieken voortdurend – getalenteerde ingenieurs en managers die ook medelevend mensen opgeleid om te spreken als ze zien dat de veiligheidsrisico’s of mishandeling. We hebben ook een team van experts die uitsluitend gewijd aan het rijden naleving van onze gedragscode voor leveranciers over onze uitgebreide supply chain.

In 2014 alleen al, ons Supplier Responsibility team afgerond 630 uitgebreid, in persoon audits diep in onze supply chain. Deze controles behoren face-to-face interviews met werknemers, ver weg van hun managers, in hun moedertaal. Soms kritiek wijzen op de ontdekking van problemen als bewijs dat het proces niet werkt. De realiteit is dat we vinden schendingen in elke audit die we ooit hebben uitgevoerd, maakt niet uit hoe geavanceerd het bedrijf zijn we auditing. We zien de problemen, we rijden verbetering, en dan verhogen we de bar.

verslag Panorama’s impliceerde dat Apple niet is verbetering van de arbeidsomstandigheden. Laat me je vertellen, niets kon verder van de waarheid. Hier zijn slechts een paar voorbeelden

Enkele jaren geleden, de overgrote meerderheid van de werknemers in onze supply chain werkte meer dan 60 uur, en 70+ uur werkweken waren typisch. Na jaren van langzame vooruitgang en de industrie excuses, Apple besloten om het probleem aan te pakken door het bijhouden van de wekelijkse uren van meer dan een miljoen werknemers, rijden corrigerende maatregelen met onze leveranciers en de resultaten op onze website maandelijks publiceert – iets wat geen ander bedrijf ooit had gedaan. Het vergt aanzienlijke inspanning, en we moeten onkruid uit valse aangifte, maar het werkt. Dit jaar hebben onze leveranciers een gemiddelde van 93% overeenstemming bereikt met onze 60-uurs limiet. We kunnen nog steeds beter doen.

En we zullen.

Onze accountants waren de eerste te identificeren en te hard aan te pakken een ring van gewetenloze arbeid makelaars die hielden de paspoorten van de werknemers en hen te dwingen exorbitante vergoedingen te betalen. Tot op heden hebben we geholpen werknemers terug te verdienen $ 20.000.000 in excessieve betalingen als deze. We hebben veel verder dan de controle en corrigerende maatregelen gegaan door het creëren van educatieve programma’s voor werknemers in de dezelfde faciliteiten waar ze onze producten. Meer dan 750.000 mensen hebben gebruik gemaakt van deze college-niveau cursussen en verrijkingsprogramma’s, en de feedback die we krijgen van de studenten is inspirerend

Ik zal niet duik in elke vraag van Panorama in deze nota, maar u kunt er zeker van zijn dat we alle beschuldigingen serieus nemen, en we onderzoeken elke vordering. We weten dat er een heleboel problemen die er zijn, en ons werk is nooit gedaan. We zullen niet rusten tot elke persoon in onze supply chain wordt behandeld met het respect en de waardigheid die ze verdienen.

Indien u meer wilt weten over onze Supplier Responsibility-programma, moedig ik u en onze klanten om onze website te bezoeken op apple.com/supplierresponsibility.

Bedankt voor uw tijd en uw steun.

Jeff

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen